Összenő ami összetartozik: A Mirkóczki – Pajtók viszony háttere

Pár napja egy újabb hangfelvétel jelent meg az egri közéletben, a hanganyag újabb részeiből azonban más információkat is megtudhattunk Domán Dániel (MKKP) polgármester-, és képviselőjelölt közvetítésében. A most közzétett részletben, maffiamódszerek alkalmazása mellett az EVAT igazgatóság cseréjéről is szó esik. – írja az egriügyek.hu.

Pár napja egy újabb hangfelvétel jelent meg az egri közéletben, de ezen nem a korábban megszokott polgármesteri önleleplezések helyett Pajtók Gábor fideszes országgyűlési képviselő, Habis László, volt egri polgármester és Szabó Róbert, megyei közgyűlési alelnök beszélgetnek arról, hogy miként lehetne átrajzolni az egri választókörzeteket.

Az országos médiában megjelent hanganyag tartalma immár sokadik bizonyíték arra, hogy a Kubatov-lista létezik, azonban ez senki számára nem újdonság – nyilatkozta Domán Dániel, aki szerint a teljes hangfelvétel alapos vizsgálatot igényel, ugyanis akár hivatali visszaélés, csalás és egyéb bűncselekmények gyanúja is felmerülhet, illetve tartalmaz szenzitív, magánjellegű részeket is, ezért azt nem adja egyelőre közre.

A hangfelvétel Domán szerint tavaly májusban készülhetett, amikor a Fidesznek még korántsem volt meg a polgármesterjelöltje. Szabó Róbert szavait idézve:

Olyan típusú emberekből, aki képesek önállóan működni, kifogytunk. Olyan emberben gondolkodom, akik jó végrehajtók lehetnek. Vágner Ákos egy jó végrehajtó.

Pajtók Gábor dicséri Vágnert, ám kimondja, hogy baloldali indíttatású, hiszen Magda Sándor korábbi MSZP-s képviselőnek volt a titkára. Szabó Róbert elmondja, hogy Pajtók és Habis túldimenzionálja a személyiség varázsát. Vágner alkalmas, fel lehet rá húzni egy narratívát.

Ne gondoljátok azt, hogy a jelöltnek olyan kXrva nagy jelentősége van. Ha sikerül megosztani az ellenfelet, a háromlábú hintalovat is megválasztják Fidesz színekben, mert 7-8 ezer szavazó fixen lesz.

A most közzétett részletben az EVAT igazgatóság cseréjéről is szó esik.

Pajtók azt latolgatja, hogy Mirkóczki Ádám a saját embereivel hogyan teremthet közgyűlési többséget a személycserékhez. Elmagyarázza Habis Lászlónak, hogy Mirkóczki Ádámmal továbbra is együtt kell működni.

Szabó Róbert elmondja, hogy Mirkóczkival beszéltek, aki bármilyen személycserére nyitott. Hosszasan beszélgetnek nevekről, köztük arról, hogy kirúgják Nyeste Gábort, Gay Krisztinát, de Pajtók alkalmatlannak tartja a feladatára a jelenlegi vezérigazgatót Szűcs Tamást is.

Végül a bizonytalan ötletelgetés után úgy döntenek, hogy most „mindenkinek van bent embere”, így optikailag jobb, hogy nem Mirkóczki Ádámmal állnak össze, hanem konszenzus van. Ez utóbbi már Habis javaslata.

Végül tehát a személycserék nem történnek meg, de a felvétel (egyelőre nem közreadott részére utalva) könnyen járható út lett volna, legalábbis nem Mirkóczki Ádám lett volna az akadálya, sokkal inkább Oroján Sándor és az akkori – még létező – fideszes frakció. Mirkóczki Ádám a Pajtók-tengelyen kapott előkelő helyet, a megosztó szerepe is egyértelmű, ehhez már nem kell túlságosan nyomozni sem, hiszen egy másik hangfelvételen Mirkóczki saját maga vallja be, hogy jóban van Pajtók Gáborral.