Zápor, zivatar kialakulhat

Pünkösdvasárnap a Dunától keletre több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok, néhol felhőszakadásra és jégesőre is számítani kell. Többfelé megélénkül a délies szél, de zivatarokat erős, viharos széllökések is kísérhetnek. A legmelegebb órákban 22-29 fokot mutathatnak a hőmérők, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Pünkösdhétfőn sok felhő lesz felettünk, és sokfelé kell számítani esőre, záporra, zivatarra, illetve helyenként felhőszakadás és jégeső is kialakulhat. A szél elsősorban zivatarok környezetében támadhat fel. Helyenként ismét párás, ködös lesz a hajnal. Napközben 24 és 29 fok közé melegszik a levegő, de a viharokat követően ismét jelentősebb mértékben visszaeshet a hőmérséklet.

Kedden folytatódik az esős, záporos, zivataros idő, délután és este hevesebb viharok is kialakulhatnak. Csak kevés helyen süthet ki hosszabb időszakokra a nap. Sokfelé lesz élénk, erős a délkeleti szél, zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számítani kell. A csúcshőmérséklet 23 és 30 fok között alakul.

Szerdán és csütörtökön a rövidebb-hosszabb napos időszakok mellett még több tájegységünkön kialakulhatnak záporok, zivatarok. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Délutánonként 22-27 fokra van kilátás.

Forrás: Időkép