A fertálymesterek emlékére hoznának létre egy parkot

Papi áldás mellett ültettek hársfákat a felnémeti városrész fertálymesterei. Az elképzelés szerint, minden új tag ültet majd egy fát a ligethez.

Tizenkét fát ültettek a felnémeti templom mellett a városrész eddigi fertálymesterei pénteken délután. Dobre-Kecsmár Csaba jelenleg elválasztott fertálymester elmondta, 2024-ben az a megtiszteltetés érte, hogy a felnémeti csapat őt kérte föl.

Erdőmérnök vagyok, s javaslatot tettem a tagtársaknak, mi lenne, ha az eddigi tizenkét fertálymester emlékére létrehoznánk egy parkot. Szándékunk szerint minden fertálymester esetén újabb fával bővül majd a liget. Megkerestük Czibere Zsolt atyát, lenne-e hely itt a parknak. Reményeink szerint amikor ezek a kislevelű hársok lombot növesztenek, közösségi térként szolgálhatja a terület a városrész lakosságát – mondta Dobre-Kecsmár Csaba a Heol-nak

Bódi Zsolt önkormányzati képviselő elmondta, van köztük szakember, aki ért a fákhoz, az ő irányításával fogják ápolni a fákat a korábbi fertálymesterek. A fűnyírás mindig feladat itt, remélik, idővel olyan liget lesz, ahol az emberek idejüket kellemesen tudják tölteni. Hozzátette, a tizenkét fertálymester közül már csak tizenegyen vannak, Dósa Tibor királyi főszakács emlékét is őrizni fogják a liget fái.

A faültetést megáldotta Czibere Zsolt plébániai kormányzó is.

Forrás: Heol
Fotó: Mihály Péter