A Heves vármegyei Kompolton élők bizalmát kéri Balázs Zoltán jelenlegi polgármester + videó

Bár számos botrányt megélt az elmúlt években, a június 9-i választáson is a Heves vármegyei Kompolton élők bizalmát kéri Balázs Zoltán jelenlegi polgármester. Korábban bíróság mondta ki választási szabálytalanságának tényét, így a helyiek felháborodtak a közéletben való jelenlétén.

Balázs Zoltán a Heves vármegyei Kompolt független polgármestere. 1998 óta irányítja a települést, ám ez idő alatt számos botránnyal hozták összefüggésbe. Egyebek mellett kiskorú lánya jelenlétében szolgáltak fel neki születésnapi tortát egy meztelen nőn, valamint különös vagyonosodása okának a gyakori lottónyereményeket vallja. Korábban a bíróság a választás rendje elleni bűntett miatt el is ítélte. Balázs Zoltán mégis elindul június 9-én igaz nem polgármester-, hanem képviselőjelöltként.

A bírósági ítélet egyébként a 2014-es választás idejéből kísértheti Balázs Zoltánt. Akkor több helyi roma nyilatkozott arról, hogy 2-3000 forintot kapott a polgármestertől, hogy szavazzanak rá. Egyesek megmódosították az ügy során a tanúvallomásukat. Elképzelhető, hogy a polgármester közbenjárásával.

A helyieket megdöbbentette Balázs Zoltán indulása.

Nem csak én tartom felháborítónak ezt az ügyet, hanem nagyon sok kompolti ismerősöm. Helyi lakosok is azt mondják, hogy egy ilyen ügy ellenére továbbra is a falusiak bizalmát kéri és most polgármester helyett képviselő szeretne lenni Kompolton az nem csak felháborító, de rendkívül elítélendő is.

– mondta Kompolt képviselőjelöltje, Gyetvai Péter.

A korábban említett Csillagház is pikáns történet. Egy pályázaton arra nyert pénzt az önkormányzat, hogy a mélyszegénységben élőknek építsen fürdési, mosási lehetőséget biztosító épületet. Viszont ebből a mintegy 200 millió forintból olyan művelődési ház valósult meg, amelyet 2017 óta át sem adtak.

via Hír TV