A Tiszafüred 0-1-ről fordított Egerben

Az NB III-as bajnokság utolsó előtti fordulójában az Eger SE hazai pályán 2-1-re kikapott a Tiszafüred együttesétől. A jól kezdő házigazda Zvara góljával már a 11. percben vezetést szerzett.

A második egri gólra sok esély adódott, de vagy a vendégek kapusa hárított, vagy az egri lövések voltak pontatlanok. Az első negyvenöt perc végére maradt az 1-0-s hazai előny. Fordulás után a kiesés elkerülésért küzdő vendégek az 51. percben Mácsai bombagóljával egyenlítettek. A kiegyenlített küzdelemben a 75. percben büntetőhöz jutott a vendég együttes. Mácsai lövését Bukrán kivédte, de a kipattanó labdából az exegri Pataki Viktor betalált. A hátralévő időben foggal-körömmel védték az eredményt a vendégek és 3 ponttal távoztak a Szentmarjay-stadionból. Az Eger SE a 9. helyen várja az utolsó fordulót, amelyben a kieső helyen álló testvércsapat DVTK II. vendége lesz.

NB III. Északkelet, 29. forduló
Eger SE – Facultas Tiszafüredi VSE
1-2 (1-0)

Eger, 150 néző. V.: Takács Ákos (Kovács Z., Szabó F.)
EGER SE: Bukrán – Debreceni (Kispál), Juhász G., Balázs, Almonani, Zvara, Géringer, Gyurkó (Farkas G.), Nagy Á., Oláh B. (Giber), Sós, Edző: Lázok János
TISZAFÜRED:Lisztes – Bernáth, Tamás (Aranyos), Kovalecz , Barzsó (Ludvig), Bertók, Mácsai, Engel, Gránicz (Nagy Zs.), Kalmár, Pataki (Antic). Edző: Dorcsák Zoltán.

Gólszerzők: Zvara (11.), ill. Mácsai (51.), Pataki (76.)
További eredmények:
Gyöngyös – Putnok 0-3
FC Hatvan – Újpest II.. 2-0
DVSC II. – Sényő 1-2
Cigánd – DVTK II- 2-1
Tiszaújváros – DEAC 1-1
Karcag – Kisvárda II. 1-1
SBTC – REAC 4-1

A bajnokság állása:

Forrás: Agriasport