Alaposan megizzadt a Tatabánya az egri katlanban

Nem sok hiányzott ahhoz, hogy idei harmadik élvonalbeli mérkőzésén a második meglepetését érje el a QHB-Eger férfi kézilabda csapata. Az NB I harmadik játéknapjának nyitómérkőzésén az újonc egri együttes minimális különbséggel maradt alul a dobogóra pályázó MOL Tatabánya KC-vel szemben.

A válogatott játékosokat felvonultató Kék Tigrisek 29-28-as sikerrel hagyták el a forró hangulatú Kemény Ferenc Sportcsarnokot. A mieink – az erőviszonyok ismeretében – célja az volt, hogy megnehezítsék riválisuk feladatát. Ezt vastagon teljesítették Tóth Edmond edző tanítványai, a vendégek hullajtották az izzadságcseppeket. A látottak alapján már egyáltalán nem számít meglepetésnek együttesünk győzelme az élvonal nyitányán. Mutatott játékunk sok jóval kecsegtet a későbbieket illetően, nagy kár, hogy a pénteki produkciónkat nem jutalmazták legalább egy ponttal.

Végig kiegyenlített küzdelmet láthatott a Körcsarnok teltházas közönsége. Az első játékrész jelentős részében a Tatabánya vezetett, a legnagyobb különbség igaz több alkalommal is három gól volt a javára. Szünetig minimálisra csökkentettük hátrányunkat. Térfélcserét követően a vendégek addigi legjobbja, a hat gólig jutó Mateo Maras jutott a végleges kiállítás sorsára, mert egy büntetőnél fejbe dobta Ágoston Áront. Egymás kezét fogva, fej-fej mellett haladtak a felek, nyílt volt a küzdelem. Több alkalommal is a Tatabányának kellett egyenlítenie. Utoljára a 49. percben fordult elő ilyen, amikor 23-22-es vezetésünknél Pedro Rodriguez értékesített egy hétméterest. A hajrában már egyszer sem vezettünk, azonban meccsben voltunk. Juhász Ádám utolsó perces büntetővel biztosította be a vendég győzelmet, a végeredményt pedig Nastaj állította be.

Fotó: Lénárt Márton

Férfi kézilabda NB I., 3. forduló
QHB-Eger – MOL Tatabánya KC 28-29 (15-16)

Tóth Edmond:
Örülünk, hogy ilyen kiélezett mérkőzést tudtunk játszani, a fiúk szívüket lelküket kitették a pályára. Túl szép lett volna, ha nyerünk. A jövőben is arra kell figyelni, hogy a hazai mérkőzéseken is tűzzel játszunk. Talán az döntött, hogy lerohanásból az ellenfelünk több gólt lőtt, mint mi.

Tombor Csaba:
Védekezésünk nem volt annyira feszes, mint ahogy azt elvártam volna. Emellett támadásban rengeteg helyzetet hagytunk ki, amikor eldönthettük volna a mérkőzést többször is belehibáztunk. A győzelemnek nagyon örülök, mert ezzel lépéselőnybe kerültünk a Balatonfüreddel szemben, amely itt pontokat hullajtott.