Áprilisi nyár, de szeles idő

Vasárnap a napsütést legfeljebb fátyolfelhők szűrhetik, csapadék estig sehol sem várható. Sokfelé élénk, az ország északkeleti harmadán erős lesz a nyugati-délnyugati szél. Napközben nyári időben lesz részünk, a csúcshőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Hétfőn az ország déli-délkeleti felén szinte zavartalan lesz a napsütés, északon, északnyugaton több lesz a felhő az égen. Egy hidegfront hatására a délután második felétől itt már záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Egy-egy hevesebb zivatar sem kizárt jégeső, felhőszakadás kíséretében. A délnyugati szél sokfelé erős, néhol viharos lehet, majd késő délutántól az ország északi-északnyugati felén egyre többfelé északnyugatira fordul a szél iránya, nagy területen viharos lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet a front előtt még 24 és 30 fok között alakul, ám késő délutántól északnyugaton, majd északon hirtelen több fokkal lehűlhet a levegő.

Kedden már sokfelé számíthatunk esőre, záporra, délen, délkeleten és néhol keleten zivatarokra is. Élénk, erős lesz az északira, északnyugatira forduló szél. Jelentős lehűlés érkezik. Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, a legmagasabb hőmérséklet 10 és 24 fok között alakul, délen, délkeleten mérhetünk még 20 fok feletti maximumokat.

Szerdán a felhős időben elszórtan még eső, zápor kialakulhat. Csak rövid időszakokra süthet ki a nap. A szeles időben már csak 12-17 fokot mérhetünk a délutáni órákban. Csütörtökön keleten eshet, máshol elszórt záporok, néhol zivatarok lehetnek a napos időszakok mellett. Erős, a Dunántúlon és északkeleten viharos lesz az északi-északnyugati szél. Hűvös lesz, a maximumok 9 és 15 fok között alakulhatnak.

Forrás: Időkép