Az MBH lett Eger új számlavezető bankja

A korábbi huzavona után tegnap rendkívüli közgyűlésen, újra megversenyeztetve a bankok ajánlatát a képviselőtestület végül a Magyar Bank Holdin Zrt. ajánlata mellett döntött.

Rendkívüli ülésen, zárt ajtók mögött tárgyalta tegnap a Közgyűlés a város Önkormányzatának és a hozzá tartozó intézmények és egyéb szervezeti egységek folyószámláinak vezetéséről szóló szerződést. A legutóbbi alkalommal a polgármester és az önkormányzat felhívására három bank jelentkezett be a pályázatra, mely ajánlatok közül Mirkóczki Ádám polgármester az MBH Bank ajánlatát tartotta a legalkalmasabbnak ezért annak elfogadására tett javaslatot a képviselőlnek.

A grémium akkor ezt a pályázatot eredménytelennek nyilvánította, mondván nem ismerhették meg időben a feltételeket, a szempontrendszert és magukat az ajánlatokat sem. Ezért arról döntöttek, hogy egy új ajánlatfelhívást küldenek ki, megváltoztatják egy kiegyensúlyozottabbá teszik a szempontrendszereket. A bekérésre információink szerint a korábbi három bank mellet további két pénzintézet is megküldte az ajánlatát.

A beérkező ajánlatok kiértékelése után a tegnapi ülésen a testület az MBH Bank mellett tette le a voksát, így a következő években a Mészáros Lőrinchez köthető szuperbank, a Magyar Bank Holding Zrt. lesz Eger Város Önkormányzatának számlavezető pénzintézete.