Az utolsó nyárias nap jön

Szombaton a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően napos, száraz idő ígérkezik, legfeljebb estefelé északnyugaton alakulhat ki néhol zápor, esetleg zivatar. Többfelé élénk, délen helyenként erős lehet délnyugati szél. Napközben 23 és 29 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap erős hidegfront vonul át fölöttünk. Az erősen megnövekvő felhőzetből már a hajnali óráktól többfelé várható eső, zápor. Csak estefelé kezd északnyugat felől határozottan csökkenni a felhőzet. Országszerte északnyugatira fordul és feltámad a szél, többfelé lehetnek erős lökések. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet, délután mindössze 10-19 fok várható, délkeleten lehet még enyhébb az idő a nap első felében.

Hétfőre kitisztul az ég, túlnyomóan napos, száraz idő várható. A nyugati- északnyugati szél az ország középső és keleti részén még többfelé lesz élénk. Hajnalban -1, +7, napközben 12-16 fokot mérhetünk.

Kedden erősen fátyolfelhős lesz az ég, így leginkább szűrt napsütésre készülhetünk. Számottevő csapadék nem várható. Sopron és a Fertő-tó környékén megélénkülhet a déli-délkeleti szél. Kora reggel -3, +6, napközben 11-16 fok valószínű.

Forrás: Időkép