BL-meccsen tesztelt az Eger és legyőzte a Fradit

Bajnokok Ligája mérkőzést játszott a DIGI-Eger női vízilabda csapata a Ferencváros ellen a Bitskey-uszodában. A legrangosabb kontinentális sorozat csoportküzdelmének utolsó fordulója tétnélküli volt mindkét csapat számára.

Az már korábban eldőlt, hogy a spanyol Mataro harcolta ki a kvartettből a Final Four részvételt. Dr. Sike József a bajnoki végjátékot szem előtt tartva kíváncsi volt arra, hogy a listavezető FTC-vel szemben mi lenne, ha… A választ megkapta a címvédő trénere, egészen színvonalas meccsen fektette kétvállra Gerendás György együttesét. A zöld-fehérek mindössze kétszer voltak gólelőnyben a kiegyenlített küzdelemben. 7-7-es állásnál kezdték meg a felek a befejező etapot. Pogonyi találatára Vályi Vanda válaszolt, majd Szellák góljával ismét mi jártunk riválisunk előtt. Az utolsó vendég próbálkozást Torma Luca kivédte, így megnyerte az Eger a találkozót. Tesztnek is tökéletesen megfelelt a BL-találkozó. Most már csak a bajnokságot kell szem előtt tartani, bebiztosítani a legjobb négy közé jutást, hogy az élcsapatokkal szemben hasonló ütközeteket vívhassunk, mint szombaton.

Női Bajnokok Ligája, C-csoport, 6. forduló
DIGI-Eger – FTC Telekom 9-8 (3-2, 2-2, 2-3, 2-1)

Bitskey-uszoda 250 néző. Játékvezetők: Daskalopoulou (görög), Teixido (spanyol)
DIGI-Eger: Torma – Szilágyi D. 2, Borsi, Parkes, Sóti, Katona, Weston 2, Belorio 1, Lendvai, Bódi, Pogonyi 3, Szellák 1, Balogh. Edző: dr. Sike József.
FTC Telekom: Kiss A. – Bonca, Máté, Kurucz-Gurisatti 1, Pőcze 1, Farkas 3, Felkai, Leimeter, Kuna, Vályi V. 3, Tóth-Csabai, Nagy, Neszmély. Edző: Gerendás György.
Emberelőny/gól: 8/3 illetve 8/2
Ötméteresek: – illetve 1/1

dr. Sike József:
– Tesztmérkőzésnek tekintettem, hogy lássuk, ha bejutunk a legjobb négybe, akkor milyen messze vagyunk, az általam nagyra tartott Fraditól, vagy éppen az UVSE-től. Bebizonyosodott, hogy amennyiben bejutunk, ott sem leszünk esélytelenek.

A csoport másik mérkőzésén:
CN Mataro (spanyol) – Ethnikos Piraeus (görög) 18-8

A csoport végeredménye: 1. Mataro 18 pont, 2. Ethnikos 7 pont, 3. FTC 6 pont, 4. Eger 5 pont.

Forrás: Agriasport