Citromsárga riasztás van érvényben, kiadós esőre kell ma számítani

Szerdán virradóra és napközben is országszerte borongós, esős időre van kilátás, szükség lesz az esernyőkre. Helyenként akár 20-30 mm csapadék is hullhat. Nem lesz jelentős a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet 3 és 10 fok között várható, délen lesz melegebb.

Kiterjedt csapadékzóna képződött az ország felett, melyből szerdán országszerte jelentős mennyiségű eső várható. Az északi, északnyugati országrész kivételével a napi csapadék mennyisége területi átlagban várhatóan meghaladja a 20 mm-t, míg az ország déli felén a 30 mm-t is. Kiemelten a Dunántúl délnyugati részein lokálisan 40-50 mm csapadékösszeg sem kizárt. Csütörtökre csökken a csapadékhajlam.

Csütörtökön elkezd elvékonyodni a felhőzet, a Tiszántúlon és északkeleten, valamint a nyugati régiókban lehetnek még erősen felhős, borongós területek. Elszórtan, elsősorban keleten-északkeleten lehet eső, zápor, este esetleg havas eső. A Dunántúl nagy részén és a középső tájakon élénk, erős lesz az északnyugati szél. Napközben 4-10 fokot mérhetünk.

Pénteken a Duna-Tisza közén és keleten lehetnek tartósabban felhős régiók, itt zápor, havas eső, a hegyekben hózápor is előfordulhat. A naposabb tájakon élénk, helyenként erős lehet az északias szél. Kora délután 0 és 7 fok közötti csúcsértékekre van kilátás.

Szombatra többnyire napos időben lesz részünk, keletebbre lehet több felhő az égen. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északnyugati szelet északnyugaton élénk, erős lökések kísérhetik. Ismét fagyosabb lesz a reggel, napközben pedig 0, +7 fok ígérkezik.