Citromsárga riasztást adtak ki ónos eső és köd miatt

Hétfőn sok lesz felettünk a felhő, sokfelé szürke időre van kilátás, csak helyenként süthet ki rövid időszakokra a nap. Több tájegységünkön is kialakulhat kisebb eső, zápor, kezdetben északon helyenként havas esőre, átmenetileg havazásra is számítani kell. A hajnali, reggeli órákban több tájegységünkön ónos eső is eshet. A délies szél sokfelé élénk, néhol erős lehet. Reggel -5 és +3 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, miközben többfelé párás, ködös lehet a levegő. Napközben északon 0-4, máshol 5-10 fokot mutathatnak a hőmérők.

Kedden a nap első felében többfelé kisüt a nap, de kezdetben keleten és északnyugaton elszórt záporok kialakulhatnak. Majd délután nyugat-délnyugat felől vastagabb felhők érkeznek a Dunántúl, valamint az Alföld déli része fölé, és ezeken a tájakon délután, este egyre többfelé elered az eső. A nyugatias szél többfelé élénk, néhol erős lehet. A csúcshőmérséklet 4 és 12 fok között alakul.

Szerdán országszerte esős időre van kilátás, a déli tájakon kiadós mennyiségű csapadék várható. Nem lesz jelentős a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet 3 és 9 fok között alakulhat.

Csütörtökön kezdetben még többfelé eshet, majd délután az ország jelentős részén megszűnik a csapadék, helyenként a nap is kisüthet. A Dunántúlon és északkeleten feltámad az északi-északnyugati szél. Napközben 3-9 fokot mutathatnak a hőmérők. Pénteken a Duna-Tisza közén és tőle északra lehet tartósabban felhős, borongós az ég, itt néhol gyenge csapadékhullás is előfordulhat, máshol viszont hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. A naposabb tájakon élénk, helyenként erős lehet az északias szél. Kora délután 1 és 6 fok közötti csúcsértékekre van kilátás.