Eger Advent: minden eddiginél színvonalasabb rendezvényt szeretnének a szervezők

Sajtótájékoztatón mutatták be az Eger Advent színes programjait, ami november 25-én szombaton 17 órakor az ünnepi díszkivilágítás felkapcsolásával nyitja meg kapuit és december 23-án estig várja a látogatókat.

Az Agria Film Kft. immár 3. alkalommal szervezi Eger legnagyobb és legjelentősebb rendezvényét, az Eger Adventet, mely a tavalyi évben országos viszonylatban a leglátogatottabb volt.

A rendezvény sajtótájékoztatóján Mirkóczki Ádám polgármester elmondta, sikertörténetnek nevezhető, hogy a rendezvény idén stabil anyagi háttérrel kerülhetett megszervezésre, hiszen nyáron még nem lehetett tudni, hogy milyen anyagi hátteret tudnak biztosítani. Hangsúlyozta, Eger Eger Advent nélkül nem lenne Eger.

Eged István Renátó, a Városgondozás Eger Kft. ügyvezetője az előkészületekkel kapcsolatban két fontosabb, a Városgondozáshoz tartozó feladatot emelt ki. Az egyik a város fenyőfájának felállítása volt, ami idén Polonkai Ferencné felajánlásának köszönhetően Maklárról érkezett, míg a másik az ünnepi díszvilágítás felhelyezése, melyek ősszel külső szakértő bevonásával felújításra kerültek.

Soltészné Tarnai Éva, az Ostoros Családi Pincészet ügyvezetője kiemelte, a rendezvény kiváló alkalom arra, hogy az egri borászatok télen is megmutassák termékeiket, így a minőségi forralt borokat is. A Szépasszonyvölgyi Vendégvárók Egyesületének elnökeként elmondta, kiváló borok kóstolásával első alkalommal rendeznek adventi pincetúrát.

Balról jobb: Eged István Renátó, a Városgondozás Eger Kft. ügyvezetője, Mirkóczki Ádám polgármestere, Soltészné Tarnai Éva, az Ostoros Családi Pincészet ügyvezetője, Berényi Tamás, az Agria Film Kft. ügyvezetője. Fotó: Eger Város Hivatalos Oldala

A szervezők idén minden eddiginél színvonalasabb rendezvényt szeretnének megvalósítani, amely nemcsak a helyieket és a környéken élőket mozgatja meg, hanem a turistákat is városunkba csábítja.

Ehhez sok újdonsággal készülnek, így mindenki megtalálja mindazt, ami miatt kilátogathat a Dobó térre. Új fényinstallációval találkozhatnak, készülnek Eger Advent logós kiegészítők és új társalgó is lesz Hütte hangulattal, a megszokott adventi bögrék mellett pedig újdonságként egységes papírpohárból is lehet majd inni a forró finomságokat- mondta Berényi Tamás, az Agria Film Kft. vezetője. A részletes programot a egeradvent.hu oldalon találják.

Ebben az évben sem maradhat el a jótékonysági bögre akció, mely megvásárlásával hátrányos helyzetű gyermekek nyári táboroztatását támogathatjuk, hiszen a Gyermekjóléti és Bölcsődei Igazgatóság Család és Gyermekjóléti Központ óvodai és iskolai szociális segítői, valamint az Alapszolgáltatási Csoportok családsegítői minden évben nyári táborokat szerveznek olyan gyermekek számára, akiknek a szülei nem engedhetik meg az ilyen típusú szabadidős programokat.

Ezért az Eger Advent jótékonysági akciójában összegyűlt pénzt a jövő évi táboroztatás megvalósítására fordítják, hozzájárulva ezzel ahhoz, hogy a nehéz körülmények között élő gyermekeknek is tartalmasan, élményekben gazdagon teljen a nyári szünidő.