Egri férfi lopott a maklári templomban a mise alatt

A vasárnapi mise közben igyekezett meglovasítani egy telefont, egy pénztárcát és a templom perselyéből is lopott volna, de ha a helyiek észrevették mire készült és feltartották a körzeti megbízott érkezéséig.

Eseménydúsan indult a makláriak napja 2023. november 5-én. Az adatok szerint egy egri férfi bement délelőtt a templomba, ahol éppen a mise kezdetére vártak az emberek, kiszemelte magának egy helyi lakos pénztárcáját és telefonját, majd ellopta őket. Mielőtt távozott volna, a persely körül kezdett gyanúsan viselkedni, amire már felfigyeltek az ott tartózkodók, és a sértett is észrevette a mobilját az idegennél. A lakosok nem hagyták elmenekülni, visszatartották, míg a szabadnapos helyi körzeti megbízott oda nem ért, aki azonnal felismerte a férfit.

Az adatgyűjtéskor kiderült az is, hogy S. Patrik aznap délelőtt több bűncselekményt is elkövetett Makláron. Betörte egy parkoló autó ablakát, és szerszámgépeket vett ki belőle, majd azokat a korábban ellopott kerékpárral elvitte.

Az Egri Rendőrkapitányság lopás bűncselekmény miatt indított eljárást a 25 éves férfi ellen, akit őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgattak ki, továbbá kezdeményezték letartóztatását.

via police.hu