Egyre melegebb, tavaszi idő

Pénteken eleinte erősen felhős lesz az ég, és elszórtan, többségében északkeleten alakul ki kisebb eső, zápor. Délután szakadozik, vékonyodik a felhőzet, még főként a Duna vonalától keletre számíthatunk záporokra. A Dunántúl északi-északnyughati felén és a főváros környékén megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati szél. A délutáni órákban 13-20 fokot mérhetünk.

Szombaton nyugodtan, naposan indul a délelőtt, keleten pára-, ködfoltokkal. A délután második felében északnyugat felől markáns hidegfront érkezik, megvastagszik a felhőzet, és egyre többfelé kialakulhat eső, zápor. Élénk, erős lesz a déli-délnyugati szél, majd estefelé északnyugaton már északnyugatira fordul a légmozgás, és néhol viharossá fokozódhat. A legmagasabb hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

Vasárnap változóan felhős időre készülhetünk, többfelé számíthatunk záporokra, a hegyekben akár egy-egy hózáporra, délután északnyugaton pedig egy-egy zivatar sem kizárt. Többfelé élénk, északon helyenként erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Délután 9-14 fokra van kilátás.

Hétfőn a napos-gomolyfelhős időben elszórtan alakulhatnak ki záporok, helyenként zivatarok, a hegyekben akár hó-, illetve jégdarazáporok. Élénk, erős északnyugati szél várható. Hajnalban -3, +5, délután 9-15 fokot mérhetünk. Keddtől erős felmelegedés előjelei mutatkoznak.

Forrás: Időkép