Elkezdődött Felnémeten a szüreti ünnepség, megáldották a szüreti koszorút – GALÉRIA

Csütörtökön a Pásztorvölgyi iskola udvarán zajlottak a szürethez kapcsolódó színes és izgalmas programok, míg ma leginkább a hagyományé volt a főszerep.

A mostanra szokássá vált szüreti koszorú szentelésnél ünnepi gondolatait Bódi Zsolt, Felnémet városrész önkormányzati képviselője és Tarsoly József hegybíró osztotta meg az egybegyűltekkel. Ezután Czibere Zsolt plébániai kormányzó megáldotta a szüreti koszorút, amit aztán az idei új borral együtt szüreti menet élén vittek végig Felnémet utcáin, melyen jelen volt a városrész apraja nagyja.

Kántor Zsolt, a Pásztorvölgyi iskola igazgatója (b), Tarsoly József Eger város hegybírója (k) és Bódi Zsolt, Felnémet városrész önkormányzati képviselője. Fotó: Egri Válasz

A Pásztorvölgyi iskola parkolójában rövid műsorral készültek a szervezők, melyen részt vesz Eged András citera művész, a bervavölgyi ovisok, a pásztorvölgyi iskolások, a Világok Virága tánccsoport, a Kék Ibolya és az Egri Vitézek Népdalkör, valamint a Felnémeti Vadvirágok.

Ezt követően 16 órától pedig elkezdődik a szüret leginkább várt része, a hagyományos szüreti kavalkád, mellyel párhuzamosan Tarsoly József Eger város hegybírója tart majd felnőtteknek szóló előadást a borról.

Még nem késő odaérni, aki pedig esetleg lemaradt volna, akkor hoztunk egy galériát a megnyitóról.

A szüreti felvonulásról pedig íme egy videó: