Erős hidegfront érkezik

Vasárnap napközben egy hidegfront vonul át felettünk. Délelőtt túlnyomóan felhős lesz az ég, és többfelé várható eső. Délután egyre inkább keletre, délkeletre szorulnak vissza az esőfelhők miközben észak, északnyugat felől elkezd felszakadozni a felhőzet. Néhol azonban a naposabb Dunántúlon, valamint északon is előfordulhatnak záporok, sőt az ég is megdörrenhet. Az északnyugati szél többfelé élénk, olykor erős lesz, a hegyekben viharos lökések is lehetnek. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet, délután mindössze 10-18 fok várható, délkeleten lehet még enyhébb az idő a nap első felében.

Hétfőre kitisztul az ég, túlnyomóan napos, száraz idő várható, délután lehet csak több felhő az égen. A nyugati-északnyugati szél az ország középső és keleti részén még többfelé élénk lesz. Hajnalban -1, +7 fok várható, elsősorban a nyugati határszélen és északkeleten lehet talajmenti fagy. Napközben 12-16 fokot mérhetünk.

Kedden erősen fátyolfelhős lesz az ég, így leginkább szűrt napsütésre készülhetünk. Számottevő csapadék nem várható. Sopron és a Fertő-tó környékén megélénkülhet a déli-délkeleti szél. Kora reggel -3, +6 fok, míg napközben 11-16 fok valószínű.

A hét közepétől újra melegedés kezdődik, de ennek mértéke még meglehetősen bizonytalan. Szerdán délnyugat felől erőteljesen megnövekedhet a felhőzet és délnyugat felől egyre többfelé eredhet el az eső, élénkülhet meg a szél. -3 és +6 fok közötti minimumokra, 12-18 fok körüli csúcshőmérsékletekre készülhetünk.

Forrás: Időkép