Esős szombat

Szombaton erősen felhős, borult, helyenként tartósan párás, ködös időre számíthatunk. Többfelé várható eső, zápor, a Dunántúlon néhol egy-egy zivatar sem kizárt. Este, éjjel a legmagasabb északi hegycsúcsainkon akár az első hópelyhek is megjelenhetnek. Egyre többfelé megélénkül, megerősödik a nyugatira, északnyugatira forduló szél. Napközben 7 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap már a napsütésé lesz a főszerep, kezdetben északon, északkeleten fordulhat még elő kisebb eső, zápor. Északon és az Alföldön többfelé élénk lesz a nyugatias szél, majd estére mérséklődik a légmozgás. Hajnalra főként délnyugaton pára, köd képződhet. Hajnalban -3, +6, délután 7-13 fokot mérhetünk.

Hétfőre több felhő érkezik fölénk. Reggel a középső, napközben főleg az északi és nyugati tájakon fordulhat elő kisebb eső. Estétől a Dunántúlon egyre többfelé élénk lökések kísérhetik a déli-délnyugati szelet. Kora délután ismét 7-13 fokot mutathatnak a hőmérők, melegebb délen lesz.

Kedden naposabb és felhősebb időszakokkal és tájakkal is találkozhatunk, többfelé átmenetileg eső, zápor is kialakulhat. Sokfelé lesz szeles az idő. A legmagasabb hőmérséklet 13 és 17 fok között alakulhat. Szerdán egy hidegfront mögött nyugat felől napközben felszakadozik a felhőzet, és már csak elszórtan alakulhat ki eső, zápor. A többfelé szeles időben 11-15 fokra van kilátás.

Forrás: Időkép