Az egri Kovács Attila és Holló Balázs is Európa bajnoki ezüstérmet szerzett Belgrádban

Kovács Attila az Egri Úszó Klub úszója a héten, a magyar válogatottal Belgrádban vesz részt az Európa Bajnokságon. Az első versenynapon, a 4x200m férfi gyorsváltó tagjaként ezüstérmet szerzett a fiatal versenyző.

Tegnap megírtuk, hogy Holló Balázs válogatott egri úszó olimpiai szintet úszott 400 vegyesen. Holló Balázs a legjobb idővel jutott döntőbe (4:12.46), de az első négy legjobb időt egyaránt magyar versenyző úszta. A szabályok értelmében viszont egy nemzetből csak ketten juthatnak a döntőbe, így Holló mellett Zombori Gábor (4:13.75) ugorhat még egyszer medencébe, míg Török Dominik és Sárkány Zalán kiesett.

Tegnap délután még csak azt lehetett tudni, hogy Márton Richárd-Kós Hubert-Kovács Attila-Magda Boldizsár alkotta csapat a 3. helyen került be az esti döntőbe, ám délután-este kiderült, hogy az Egri Úszó Klub versenyzője, Kovács Attila EB ezüstérmet szerzett hazánknak Belgrádban. Szívből gratulálunk!

Kovács Attila, az Egri Úszó Klub úszója. // Egri Úszó Klub Facebook

Az esti döntőkben a férfi 400 m vegyes mellett a női és a férfi 4×200 méteres magyar gyorsváltó is dobogós, pontosabban ezüstérmes lett. A női mezőnyben az Ábrahám Minna, Késely Ajna, Molnár Dóra, Pádár Nikolett összeállítású egység, a férfiaknál pedig a Németh Nándor, Holló Balázs, Márton Richárd, Kós Hubert összeállítású váltó nyert ezüstérmet.

Kiemelt kép: Bódi Zsolt, az Egri Úszó Klub elnöke, Kovács Attila úszó és Török Zoltán, a Klub vezetőedzője egy korábbi versenyen. (balról jobbra)