Felszakadozik a felhőzet

Szerdán a nap második felében főként az ország déli felére korlátozódik a csapadék. Itt eső, zápor, néhol zivatarok fordulhatnak elő. Máshol szakadozottá válik a felhőzet, többfelé akár hosszabb időszakokra is előbújik a nap. Az északi-északkeleti szél sokfelé élénk, nyugaton erős lesz. Délutánra 16 és 23 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön délen, délkeleten növekedhet meg gyakrabban a gomolyfelhőzet, és itt helyenként zápor, egy-egy gyenge zivatar is előfordulhat. Észak, északnyugat felé haladva egyre kevesebb lesz a felhő, egyre több a napsütés. Az északkeleti szél több helyen megerősödik. Hajnalban 6-14, a délutáni órákban 20-24 fokot mérhetünk.

Pénteken az ország nagy részén sok lesz a napsütés, jelentéktelen zápor csak elvétve alakulhat ki. Helyenként még élénk lesz az északkeleti szél. Kora reggel 5-13, délután 20-25 fok valószínű.

Szombaton sok napsütésre van kilátás, az időnként megjelenő felhőkből számottevő csapadék sehol sem valószínű. Nyugaton és északkeleten élénk lehet az északias szél. A legmagasabb hőmérséklet 20 és 25 fok között alakulhat. Vasárnap már gyakrabban zavarhatják felhők a napsütést, és akár több helyen is lehetnek záporok, zivatarok.

Forrás: Időkép