Fényes nappal, a mise alatt törtek be Felnémeten két idős hölgy házába

Az esetről Bódi Zsolt, a körzet önkormányzati képviselője számolt be közösségi oldalán, kiemelve, kamerákra van szükség Felnémeten és a pénztelenség ezúttal nem lehet kifogás.

A mai nap reggeli-délelőtti óráiban ismét betörtek két idős hölgy otthonába Felnémet városrészben, a Felvégi utcában. Fényes nappal feldúlták a házakat ahonnan az ismeretlenek értékeket és készpénzt vittek el magukkal, borzalmas rendetlenséget és pusztítást hátra hagyva, derült ki a képviselő bejegyzéséből.

Mint a filmekben: kiborított fiókok, szétdobált tárgyak és ruhák mindenütt! Az érzelmi és lelki sérülés leírhatatlan.

A károsultak jelzése után a rendőrség kollégái megkezdték a munkát, kutyákat is bevetettek az akcióban de sajnos a kutyák a Pásztorvölgyi Iskolánál elveszítették a nyomot. Valószínűleg itt autóba szálltak az elkövetők, írja Bódi Zsolt, aki bejegyzésében kiemelte, most már elég volt, hathatós intézkedésekre van szükség.

Elsőként a városban, a városrészben lévő kamerák számát kell jelentősen megnövelni! Itt nem elfogadható a pénzre való hivatkozás, meg kell teremteni a fedezetet. Olyan kamerák kellenek, amik értékelhető felvételeket készítenek. Amiken láthatók az autók rendszámai és az esetleges elkövetők arca is. A Felsővárosban és Felnémet városrészben újra emelkedik a bűncselekmények száma. Fontos, hogy figyeljük a közterületeinket és ha szükséges használni tudjuk a felvételeket. Nincs fontosabb a lakosok biztonságánál!

– szögezte le a képviselő.

Jelesre vizsgázott az emberség

Egy kis öröm az ürömben, hogy a sajnálatos események után az utca lakói azonnal segítséget nyújtottak a bajba jutott szomszédoknak. Rendbe rakták a megrongált kertkapukat, a kifeszített ablakokat, mindenki jött, hogy segítsen, írja posztjában Bódi Zsolt.

Ismét el kell mondanunk: vigyázzunk egymásra, vigyázzunk értékeinkre és minden gyanús esetet azonnal jelentsük a rendőrségnek, hívjuk a 112-es segélyvonalat! Senkit ne hagyjunk magára!

– zárul a bejegyzés.

Fotó: Vozáry Róbert // Egri Magazin

Úgy tudjuk az eset felderítésénél és a károsultak megsegítésénél is jelen lévő önkormányzati képviselő az eset után haladéktalanul levélben fordult a többi önkormányzati képviselőhöz és a város vezetéséhez, hogy jelentős számú közterületi kamera kihelyezését indítványozza a következő közgyűlési ülésen és ehhez kérje a testület támogatását.