Francia filmek legjava az Urániában

Idén minden eddiginél színesebb programkínálattal várja a filmrajongókat az Uránia Mozi. Az elmúlt időszakban megrendezésre került a Nemzetközi Dokumentum Filmfesztivál, a közönség láthatta a legjobb, Oscar-díjra jelölt filmeket. Bemutatták a Dűne második részét eredeti nyelven és elindult a Gyűrűk ura mind három részének vetítése is: a rajongók ezen a héten, csütörtökön a második részt láthatják. A magyar filmrendező Poór István alkotását, A funtineli boszorkány című filmre akkora érdeklődés mutatkozott, hogy kétszer is megtelt az Uránia.

Az Agria Film Kft. célja, hogy rendszeresen, minél színesebb műsorkínálattal kiszolgálja a moziba látogatókat. A régi klasszikusok mellett, művészfilmek, új, népszerű filmek eredeti nyelven kerülnek vászonra, de nemzetközi alkotások is látogathatóak, ilyen a Frankofón Filmnapok, ahol francia filmek láthatók.

Március 29.-31. között érkeznek a legújabb frankofón filmek az Uránia Moziban. Összesen 8 film, többek között drámák, vígjátékok, romantikus és animációs filmek közül lehet választani, csupán 1800 ft-ért. Mind olyan alkotás, amely többsége már a legrangosabb nemzetközi fesztiválokon is díjaztak.

Robotálmok című animációs film vicces, ugyanakkor szívhez szóló családi film egy kutya és egy robot különös barátságáról.

Bonnard – Egy festő szerelme, Pierre Bonnard francia festő a századforduló egyik kiemelkedő művésze volt. A film a festő művészetét és elsöprő szerelmét feleségével mutatja be, csodálatos színészi alakításokkal.

Falcon Lake egy kanadai–francia romantikus-fantasztikus dráma, mely a 13 éves Bastien és a 16 éves Chloé kapcsolatáról szól. A fiatalok a nyári vakációt családjukkal egy Québec-i tóparti faházban töltik, amelyről úgy hírlik, hogy szellemek járják. A két fiatal közti korkülönbség talán nagynak számít, azonban rövidesen különleges kötelék alakul ki közöttük.

Nemkívánatos személyek filmben Haby aktívan részt vesz a közösség ügyeiben, így igencsak felháborodik, amikor rájön, hogy az új polgármester területrendezésre készül. A helyiek azonban nem törődnek bele a tervezett tarolásba, Haby vezetésével szembeszállnak az önkormányzattal, hogy megvédjék a tömbjüket.

Tánc az élet érzelmekkel teli bepillantás a profi tánc világába! A párizsi opera fiatal sztárja, Elise egy előadás végén súlyosan megsérül. A balerina álmai hirtelen szertefoszlanak, amikor az orvosok azt mondják: évekig nem táncolhat. Egy véletlen azonban a kortárs tánc világa felé sodorja, ahol új barátokra talál. A tánc maga az élet, és sosem késő új utakra lépni!

A férfi, aki vásárra vitte a bőrét azelső tunéziai film, amelyet Oscar-díjra jelöltek. Sam Ali a háború elől menekül Szíriából. Európába szeretne eljutni, hogy ott a szerelmével új életet kezdhessen. Az útért a bőrével fizet: engedi, hogy egy kortárs képzőművész teletetoválja.

Bernadette –A főnökasszony sok humorral bizonyítja a „minden sikeres férfi mögött áll egy nő” tételt, miközben bepillantást enged a francia politika kulisszatitkaiba. Férje kinevezésekor Bernadette Chirac nagy reményekkel költözik be a köztársasági elnöki palotába: hogy előléphet a háttérből, és végre megkapja a neki kijáró elismerést. Csakhogy a meglehetősen merev First Ladynek van néhány olyan tulajdonsága, amelyet a népszerűség kedvéért nem ártana levetkőznie.

Őszi sanzon című filmben az emberi lélek válságát feszegeti. Mathieu a sikeres párizsi színész és Alice, a negyvenes zongoratanárnő. Több, mint egy évtizede szerelmesek voltak egymásba, majd szétváltak útjaik. Sok idő telt el azóta, és a két összetört szív lassan begyógyult. Amikor Mathieu a tengerhez utazik, hogy elmeneküljön a városban rátörő melankólia elől, váratlanul belebotlik Alice-be.

Részletes program a hivatalos Facebook eseményben olvasható.

Jegyek kaphatók: https://uraniamozi.hu/ oldalon.