Fricska a kápolnai polgármesternek? – Bódi Zsolt és Jakab Ernő az Egri Borvidék csúcs boraival ajándékozta meg az állatvédőket

Összefogással akarnak javítani az állatvédelem helyzetén heves vármegyei politikusok. 

Bódi Zsolt Felnémet önkormányzati képviselője a Juhász Testvérek Borászatának díjnyertes tételeivel, Jakab Ernő Feldebrő polgármestere pedig Gecse István világhírű Debrői Hárslevelű válogatásával ajándékozta meg az állatvédő aktivistákat Kápolnán, a Macskaárvaház Alapítvány bázisán, ahol mellettük Blahó László Kompolt megválasztott polgármestere, Francel Aniko önkormányzati képviselő és Horváth Richárd Hatvan város polgármestere találkozott a civil állat és természetvédő aktivistákkal. Szalóki Péter a vendéglátó Kápolna község alpolgármestere úgy fogalmazott: aki megnézi a Macskaárvaház környékének 7 évvel ezelőtti, a civil szervezet ideköltözés előtti tájképét, és a mostani állapotokat, az mindenfajta magyarázat nélkül is érteni fogja, milyen hasznos és értékes önkéntes munkát végeznek a civilek.

Kopár rétek helyett közösségi erdők, romos épületek helyett szépen felújított ingatlanok, amelyek Kápolna fényét emelik, és jó hírét viszik a vármegyében, az egész országban és gyakran még a határainkon túl is

– fogalmazott Szalóki Péter, hozzátéve: örül, hogy az összejövetel lehetőséget ad arra, hogy kötetlen, baráti beszélgetést folytathassanak az állatvédelem ügyéről. 

Szeretnénk világhírű, minőségi egri borokkal megköszönni az állatvédelemben végzett minőségi munkát

– mondta el Bódi Zsolt és Jakab Ernő, akik a Szurkolók az állatokért, a Noé Állatotthon és a Macskaárvaház önkénteseinek átadott ajándékkal nem is titkolták: egyfajta fricskának is szánták a gesztust, hiszen, mint ismeretes – nemrégiben óriási botrányt okozott Kápolna polgármestere, Berecz Kálmán, aki a Tarnát elpusztító, jelenleg büntetőeljárás alatt álló, Egerből kitiltott Debrői Tóth és Tóth Borászat Boraival parádézott a település falunapján, megsértve számos köztiszteletben álló helyi polgárt.

Szeretnénk, ha az állatbarát, és komoly társadalmi felhatalmazást kapott heves vármegyei polgármesterek egymást segítve dolgoznak az állatvédelem ügyében, hiszen azt egy-egy település egyedül a legjobb szándék mellett sem tudja megoldani

– Emelte ki Bóday Pál a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnöke, hozzátéve: a jelenlévő polgármesterek és helyi politikusok már korábbi, sokéves munkájukkal is bizonyították: elkötelezettek az állat és természetvédelem iránt. 

Az összejövetelen nem tudott részt venni Nagy Csaba Füzesabony és Nagy Sándor Recsk polgármestere, de jelezték, hogy teljes mértékben egyetértenek a megválasztott helyi politikusok állat és természetvédelmi törekvéseivel. 

Bódi Zsolt, Horváth Richárd, Blahó László, Jakab Ernő és Szalóki Péter egyhangúlag úgy nyilatkoztak:

Egymással és minden más állatszerető település vezetővel, helyi politikussal együttműködve szeretnének mindent megtenni az állatok és a természet védelmében, hiszen ez nemcsak egyéni meggyőződésükből fakad, de egyezik a választóik többségének akaratával is. 

Kapin Ricsi, a Szurkolók az állatokért mozgalom alapítója elmondta:

A jelenlévő helyi politikusok mindegyikével évek óta kitűnő szakmai kapcsolatot ápol, de ha ezek az emberek összefognak, és koordinálják például a kóbor állat problémával kapcsolatos feladatokat, akkor az állatok és az emberek számára is megnyugtató megoldások születhetnek, amihez a civil szervezet minden segítséget megad. 

A Heves vármegyei politikusok, alkalmazkodva a Macskaárvaház hagyományaihoz, az állatvédő civil szervezet közösségi erdejében közösen elültettek egy kőrisfát, amit Jakab Ernő Feldebrő polgármestere ajánlott fel a civil szervezetnek.