Három évtizede nyitotta meg kapuit a Heves Megyei Sportmúzeum az egykori várbörtön falai közt

Az egyedülálló gyűjteménnyel büszkélkedő Sportmúzeumot dr. Székely Ferenc álmodta meg 1993-ban, mely három emeleten, 12 teremben azóta is várja a látogatókat, akik a relikviákon keresztül idézhetik meg sikeres sportolóink eredményeit.

A kerek évfordulót beszélgetésekkel, régi történetek, emlékek felidézésével ünnepelték csütörtökön délután a Megyeháza udvarán álló épület falai között, ahol jelen volt Győr Béla, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára, Szilágyi Dorottya, olimpiai- és Európa-bajnoki bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes magyar válogatott vízilabdázó, Biros Péter, Fábián Béla és még sokan mások, a sport jeles képviselői közül.

Fotók forrása: Eger Város Hivatalos Oldala // Facebook

Az önkormányzat részéről az eseményen megjelent Orosz Lászlóné Ibolya frakcióvezető-képviselő, valamint Kovács Cs. Tamás önkormányzati képviselő, az Egri Vízilabda Klub ügyvezetője, aki közösségi oldalán azt írja:

Páratlan gyűjtemény, egy páratlan helyen, ami soha nem lesz teljes igazán: a kiváló sportszakemberek, sportolóink folyamatosan “termelik” az értékesebbnél értékesebb, szebbnél szebb emlékeket!

Az eseményen jelen volt még Bódi Zsolt, Felnémet városrész önkormányzati képviselője, az Egri Úszó Klub elnöke valamint Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Önkormányzat elnöke is.

Fotó: Kovács Cs. Tamás // Facebook

A múzeum értékes gyűjteménye a jövőben cselgáncs relikviákkal bővül majd, de az Egri Városi Sportiskola tagjai által szerzett érmek, kupák és serlegek egy része is a múzeumban kap majd helyet.