Helyenként zápor kialakulhat

Csütörtökön rövidebb-hosszabb időszakokra mindenhol kisüt a nap, de az északkeleti tájak kivételével már sokfelé kialakulhat eső, zápor, zivatar. Helyenként hevesebb viharok is előfordulhatnak felhőszakadással, jégesővel és viharos széllökésekkel. Élénk, erős lesz a déli-délkeleti szél. Hajnalban 6 és 15, délután 22 és 27 fok között alakul a hőmérséklet, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Pénteken is sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra a többnyire felhős időben, helyenként ismét előfodulhatnak hevesebb viharok is felhőszakadással kísérve. Északkeleten marad szárazabb az idő. Többfelé élénk lesz a keleti-délkeleti szél, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökésekre is számítani kell. Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, 15 és 27 fok között alakulnak a maximumok, az ország északketi harmadában mérhetjük a magasabb értékeket.

Szombaton északkeleten süthet ki hosszabb időre a nap. Máshol még sok felhő lesz az égen, és időnként több tájegységünkön zápor, zivatar is kialakulhat. Északnyugaton erős lesz az északnyugaira forduló szél. A legmelegebb órákban 21-27 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap és hétfőn napos-gomolyfelhős időben lesz részünk. Helyenként átmeneti jelleggel zápor, zivatar továbbra is kialakulhat. A déli-délnyugati szelet vasárnap élénk, hétfőn erős lökések is kísérhetik. Délutánonként 21 és 27 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Forrás: Időkép