Hidegfront jön, de előtte még meleg lesz az idő

Szombaton kezdetben még sokat fog sütni a nap, majd egyre jobban megnövekszik a felhőzet. A délután második felében északnyugat felől egy markáns hidegfront érkezik a Dunántúlra esővel, záporokkal, de akár zivatarok is kipattanhatnak. Este, késő este egyre keletebbre tolódik majd a csapadék. Élénk, erős lesz a déli-délnyugati szél, majd estefelé északnyugaton már északnyugatira fordul a légmozgás, melyet viharos lökések kísérhetnek. Kora délután 16-22 fok várható.

Vasárnap még délen és keleten indul felhős, több helyen esős idővel a nap, de északnyugat felől már elkezd felszakadozni a felhőzet. Délután már napos, gomolyfelhős idő várható, záporok, illetve egy-egy zivatar a Dunántúlon és északkeleten, keleten fordulhat elő. A nyugati, északnyugati szél többfelé élénk, erős lesz. Hajnalban 1-7, délután 9-15 fokot mérhetünk.

Hétfőn a napos-gomolyfelhős időben elszórtan alakulhatnak ki záporok, néhol zivatarok, a hegyekben akár hó-, illetve jégdarazáporok is előfordulhatnak. Élénk, erős északnyugati szél várható. Hajnalban -2, +5, délután 9-15 fok valószínű.

Kedden eleinte napos, fátyolfehős időre van kilátás, majd délnyugat felől felhőzetnövekedés várható. Kisebb csapadék csak néhol fordulhat elő. A délkeletire forduló szél többfelé megerősödik, északnyugaton helyenként viharossá fokozódhat. A csúcshőmérséklet 11-18 fok között alakulhat. Szerdára előreláthatólag a Dunántúlon alakulhatnak ki záporok, kisebb eső. Élénk, erős délkeleti széllel érkezik a meleg. Délután 14-22 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Forrás: Időkép