Horgászversenyen töltődtek tűzoltóink

Horgászversenyt rendezett tűzoltóknak az elmúlt pénteken és szombaton az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

A sporteseményen húsz kétfős csapat, összesen negyven Heves vármegyei hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltó vett részt a Búzásvölgyi víztározónál. A horgászat szerelmesei huszonnégy órán át fogták a halakat, az esemény kürtszóval vette kezdetét péntek reggel és szombat reggel ért véget. A csapatok tagjai este is aktívan dobálták a csalikat a vízbe, volt, hogy felváltva figyelték a kapásjelzőt a csapattagok. A helyezések a kifogott halak összsúlya alapján születtek, egy gramm hal súlya 1 pontot ért.

Akadtak szép fogások, a legnagyobb hal több mint tíz kilós volt. A napos időben a tűzoltók kicsit kiengedtek, a verseny bajtársias és bohókás hangulatban telt, kellemesen töltötték együtt az időt a lánglovagok. Szombat reggel a verseny eredményhirdetéssel zárult, a résztvevők gratuláltak egymásnak a közös verseny sikeréhez.

A tűzoltóknak a horgászat a sportról szólt, ennek szellemében minden halat kötelezően visszaengedtek a tóba, éhségüket pedig egy saját készítésű bográcsossal csillapították.

Forrás: Heves VMKI
Fotó: Egri KVK