Hózáporok jöhetnek

Szombaton naposabb és felhősebb tájakkal is találkozhatunk. A felhőátvonulásokból több tájegységünkön is kialakulhatnak futó záporok, hózáporok, valamint graupel záporok is. Néhol az ég is megdörrenhet. Napközben az északkeleti tájak kivételével élénk, erős, helyenként viharos lesz az északnyugati szél. Reggelre helyenként párássá válhat a levegő, északkeleten pedig köd is képződhet. Hajnalban -7 és +1, délután 2 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap is gomolyfelhők zavarhatják időnként a napsütést, és több tájegységünkön ismét kialakulhatnak futó hózáporok, graupel záporok. Élénk, erős lesz az északnyugati szél. Reggel -8 és -1 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet. Napközben 0-5 fokot mérhetünk.

Hétfőn egyre többfelé megvastagszik a felhőzet, beborul az ég, a délutáni órákban a Dunántúl déli tájain kisebb eső is kialakulhat, miközben északkeleten elszórtan még futó hózáporokra lehet számítani. Helyenként élénk lehet a déli-délnyugati szél. A reggel ismét fagyos lesz, délután pedig 0-7 fokra van kilátás.

Még meglehetősen nagy bizonytalanság mellett keddre egy mediterrán ciklon hozhat szeles, csapadékos időt, és akár többfelé, de elsősorban északon és északkeleten havazhat is. Napközben -1 és +7 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet. Szerdán már több órára kisüthet a nap az ország legnagyobb részén. A szeles időben csak -3 és +4 fok közötti maximumokra van kilátás.

Forrás: Időkép