Kamion és egy kisteherautó ütközött össze a sztrádán

Kedden összesen 10 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. Az 2 tűzesetet és 5 műszaki mentést összesen 9 hivatásos és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 1 kiérkezés előtt felszámolt káresethez is vonultak a tűzoltók, továbbá 1 téves és 1 szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett az ügyeletre.

Összeütközött egy kamion és egy kisteherautó délelőtt az M3-as autópálya 116-os kilométerénél, Füzesabony térségében. A kisteherautó fagylalttölcsért szállított, a kamion rakománya fa volt, az útra kiszóródott szállítmányba egy személyautó is belehajtott. A mezőkövesdi és füzesabonyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a kisteherautót, majd biztosították a helyszínt. A balesetnek egy súlyos sérültje volt.

Délután az egri hivatásos tűzoltók az Eger és Egerbakta közötti útszakaszra kifolyt olaj eltávolításában segítettek a közútkezelőnek. 

Az egri hivatásos tűzoltók Egerben a Nagykőpöros útnál, a füzesabonyi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói pedig Kálban az Árnyas utcánál, kis kiterjedésű szabadtéri tüzeket oltottak el.

Délelőtt a szilvásváradi hivatásos tűzoltók Szilvásváradon az Aradi vértanúk útján, délután a hevesi hivatásos tűzoltók Tarnamérán a Malom utcában, a pétervásárai hivatásos tűzoltók pedig Szentdomonkoson a Szabadság úton, vezetékekre és melléképületre dőlt, veszélyes fákat távolítottak el. Személyi sérülés nem történt az esetek során. 

Forrás: Heves VMKI

Fotó: illusztráció