Kampány: egymásnak feszült az egri Fidesz és Momentum

Lassan felbőgnek a kampánymotorok, pengék helyett villognak a közlemények. Ezúttal a Momentum és a Fidesz helyi szervezete feszült egymásnak háború, infláció, megélhetési válság és „Brüsszel” témában.

A Momentum Mozgalom egri szervezete csütörtökön tartott sajtótájékoztatót ahol elhangzott, a liberális párt álláspontja szerint

a több, mint tíz éve kétharmaddal regnáló Fidesz kormány az okozója a magas inflációnak és a hazánkban kialakult megélhetési válságnak.

Az ellenzéki párt nevében az eseményen Lőcsei Lajos országgyűlési képviselő és Jánosi Zoltán, a párt egri polgármesterjelöltje osztotta meg gondolatait. Nem sokat kellett várni az „ellencsapásra”, kisvártatva közleményben reagált a Fidesz egri szervezete:

a kormánypárt helyi szervezete szerint a Momentum egyetlen mondanivalója, hogy minden a Fidesz hibája.

A jobboldali párt szerint az ellenzéki pártnak inkább a béke ügyét kellene támogatnia, hogy mihamarabb véget érhessen a háború. Mint fogalmaztak, ha a Momentum Brüsszelben Magyarország érdekeit képviselné, nem pedig Magyarországon Brüsszel érdekeit, akkor a gazdaság is újra gyorsabban tudna fejlődni.

A reakciót nem hagyta szó nélkül a Momentum újabb reagálás következett, ezúttal a párt helyi közösségi méda oldalán. Mint írják, szerintük a Fidesz Egri Szervezete átalakult Fidesz Humor Színházzá akkor, amikor azt írják, nem a Fidesz felelős a fideszes megszorításokért, miközben 13 éve kétharmados többséggel kormányozzák ezt az országot.