Közel a cél- Az egri platán lehet az Év fája

Megszületett az eredmény, az országos verseny döntőjébe került a város egyik büszkesége, a Szmrecsányi Lajos Érsekkert területén álló platánfa, mely sokak által kedvelt, rengetegen látogatják, fontos találkozási pont a fiatalok, idősek, barátok, szerelmesek számára egyaránt.

A verseny hazai szervezője, az Ökotárs Alapítvány szakmai zsűrije 23 nevező közül 9 fát juttatott az Év Fája verseny döntőjébe. A vetélkedőben nem számított a fák kora és mérete, előny volt azonban, ha a jelölt őshonos fajt képvisel, közterületen áll vagy amelynek a története egy környezetvédelmi ügyhöz kapcsolódik. A döntősök kiválasztásánál a zsűri legfontosabb szempontja volt a történet, mely megmutatja, hogy az adott fa vagy facsoport miért fontos és különleges az őt nevező közösség számára.

Az Év Fáját a közönség választja meg, a szavazatokat a https://evfaja.hu/dontosfak oldalon július 1. és szeptember 30. között adhatják le.

FONTOS, hogy a voksolás során mindenki csak egy szavazattal élhet!

A kedvenc fa kiválasztása után a fotója alatt email címet szükséges megadni, majd az erre a címre kapott linkre kattintva a szavazatot meg kell erősíteni.

A szavazás állása jelenleg látható, az izgalmak fokozása miatt az utolsó napokban azonban rejtett lesz. A végeredményt október első felében az Ökotárs Alapítvány díjátadó ünnepség keretében jelenti be.

A tegnap óta zajló szavazás alapján jelenleg a 4. helyen állunk, de rengeteg idő van még a végéig!

Szavazzunk minél többen és mutassuk meg, hogy városunké a legszebb fa az országban!

Hajrá Eger!

Forrás: Eger város Hivatalos Oldala