Lapáttal akarta behajtani a koszorú árát

A vád szerint a férfi 2023 februárjában, Felsőtárkányban az utcán találkozott ismerősével. A vádlott ekkor kérte a sértettet, hogy a közösen vásárolt, de a vádlott által kifizetett temetési koszorú rá eső részét fizesse meg neki. A sértett ennek nem tett eleget, így a férfi a tartozása behajtása érdekében megütötte őt, majd dulakodás alakult ki közöttük és további bántalmazás történt. – erről az egriügyek.hu számolt be.

A sértettnek egyszer csak sikerült elszaladnia, azonban a támadó kezdetben egy közlekedési táblával, majd később egy lapáttal a kezében az ismerőse után futott, röviddel ezután felhagyott a sértett üldözésével.

A megtámadott férfi a bántalmazás során könnyű sérüléseket szenvedett. Az Egri Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat. A járási ügyészség vádiratában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Minden szándékos bűncselekménynek van úgynevezett befejezett, illetve kísérleti alakja. Kísérletről akkor beszélünk, ha az elkövető a szándékos bűncselekmény elkövetését megkezdi, de nem fejezi be. A kísérletre, a befejezett bűncselekmény büntetési tételét kell alkalmazni.