Legyen Eger az egrieké! – Felszámolná a Városháza „erőd” jellegét Tarsoly József független polgármesterjelölt

Így indul, ez az első pontja Tarsoly József független polgármesterjelölt választási programjának. Kifejezte, úgy érzi, a város vezető pozícióiba lokálpatrióta, a várost ismerő és szerető szakemberekre van szükség, mind az önkormányzat, mind a városi cégek és intézmények esetében.


A helyben felhalmozott tudás és tapasztalat fontosságát hangsúlyozta. Kiemelte:

Olyan városvezetésre van szüksége az otthonunknak, mely képes összegezni az erényeket, képes integrálni minden egrit a város fejlődésért végzett közös munkába és egy valódi párbeszéden alapú közéletet tud teremteni Egerben.

Mint az a programjában is áll, azt vallja, hogy politikusok helyett független, civil egriekre van szüksége a városnak. Ezt azzal támasztotta alá, hogy úgy véli az ilyen személyek, ismerve város adottságait hatékonyan, szakmai alapon képesek hosszútávú célokat kitűzni. A Városháza megnyitása lehetne szerinte az első lépés, nem csupán események számára, de a mindennapokban is:

Legyen a Városháza az egrieké! Lebontjuk a kordonokat, megszüntetjük a mágneszárakat, felszámoljuk a Polgármesteri Hivatal „erőd” jellegét. (…) Egy jobb várost, egy jobb jövőt kell építsünk Egerben, az egrieknek!

– zárul a jelölt programjának első pontja, mely a „Tarsolyban a jövő” nevet viseli, és amely teljes terjedelmében IDE KATTINTVA olvasható.