Lehűlés, helyenként zápor, zivatar jöhet

Egri Válasz

Csütörtökön egy hidegfront hatására gyakran erősen megnövekszik felettünk a felhőzet, és többfelé kell készülni esőre, záporokra, zivatarokra. Az ország legnagyobb részén az északi-északnyugati szelet élénk, erős lökések kísérhetik, északkeleten az északkeleti szél lehet élénk, erős, de zivatarokban viharos lökésekre is számítani kell. Kora reggel 14-20, napközben 21-29 fokot mérhetünk, délkeleten lesz a legmelegebb.

Pénteken napos-gomolyfelhős időre van kilátás, csak néhol fordulhat elő futó zápor, erre nagyobb esély a délkeleti és a keleti tájakon mutatkozik. A Dunától keletre még többfelé élénk, néhol erős lehet az északi-északkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Szombaton sok napsütésre van kilátás, az időnként megjelenő felhőkből legfeljebb délkeleten alakulhat ki egy-egy futó zápor. Nyugaton, északnyugaton élénk, néhol erős lehet a déli-délkeleti szél. A hűvös hajnalt követően délutánra 24 és 29 fok közé melegedhet a levegő.

Vasárnap és hétfőn is sokat süthet a nap, bár időnként felhők takarhatják a napot, de csak néhol alakulhat ki egy-egy rövid ideig tartó zápor. A délies szél vasárnap helyenként megélénkül, hétfőn viszont már többfelé lehet élénk, erős. Vasárnap 25-30, hétfőn 27-32 fokot mutathatnak a hőmérők a legmelegebb órákban.