Lépésről lépésre, tégláról téglára – Tarsoly József hegybíró független polgármester-jelöltként indul a választáson

Független polgármester-jelöltként és képviselő-jelöltként indul a június 9-ei önkormányzati választáson Tarsoly József, Eger Város Hegybírója. Hangzavar és a cirkusz helyett higgadt, nyugodt, megfontolt előrehaladást ígér.

Közel 20 éve Eger Város Hegybírójaként képviselem az egri szőlő- és bortermelők érdekeit. A hivatásom gyakorlása során többször bebizonyosodott, hogy a felmerülő problémák gyors és hatékony kezelése elengedhetetlen a közösség céljainak megvalósítása érdekében. Bár hegybíróként kifejezetten a szőlész-borász társadalom érdekképviseletét látom el most már két évtizede, megtanultam, hogy nagyon fontos feladat azok képviselete és segítése, akik nem biztos, hogy képesek ezt maguktól elérni.

– kezdte bemutatkozását Tarsoly József a péntek délelőttre meghirdetett sajtótájékoztatóján, a Gróf Buttler Borászat és Rendezvényközpont teraszán.


Elhangzott, nem csak egy konkrét szakma vagy társadalmi réteg képviseletével, hanem egy egész város és lakóinak szolgálatával szeretne foglalkozni polgármesterként. A mögötte álló két sikeres évtized eredményei alapján döntött úgy, megméreti magát Egerben a június 9-ei önkormányzati választáson a jelölt, aki magát és társait úgy aposztrofálta, mint egy ténylegesen, őszintén független közösség, távol a pártoktól és kamu egyesületektől.

Hiszem, hogy most óriási szerepe van az újrakezdésnek. Annak, hogy új típusú párbeszéd, szélsőségektől mentes, fejlődést hozó fejezet kezdődjön a város életében. Egernek most nem pártpolitikusra, hanem egy teljesítményorientált vezetőre van szüksége, aki a pártoktól egyenlő távolságot tartva képes megsokszorozni a város erejét. Nem a hangzavar és a cirkusz az, ami előrébb viszi városunkat, hanem a higgadt, nyugodt, megfontolt előrehaladás. Lépésről lépésre, tégláról téglára kell helyrehoznunk azt, amit az elmúlt években a pártok tönkretettek, és amely értékeket elpusztítottak Egerben.


– mondta el a hegybíró, aki vízióiból is adott egy kis ízelítőt az eseményen.

Kovács-Csatlós Tamás (j) a 4-es körzetben, Lájer Krisztián (b )a 2-es körzetben indul a Függetlenül, Egerért! közösségének támogatásával, Tarsoly József oldalán. Fotó: Szinok Gábor

Elhangzott: konkrét célja, hogy Egert egy valóban független polgármesterként vezesse. Az elmúlt ciklusok párt, illetve egyesületi érdekei helyett végre az itt élők akaratának kell szerinte érvényesülnie, és magát olyan személynek tartja, aki képes összegezni a város lakosaiban meglévő tapasztalatot, tudást, tehetséget. Hangsúlyozta, ő olyan ember, aki nem azt nézi, ki honnan jött, vagy miben hisz, hanem azt, hogy ki mit tesz Egerért, a közösségünkért, az otthonunkért.

Programjáról és céljairól előzetesen azt mondta, szerinte Eger jövője szempontjából elengedhetetlen, hogy a fiatalok számára is vonzó legyen itt élni, tanulni, családot alapítani.

Túlzó ígéretek helyett reális célokat kell kitűznünk, amelyeket meg is tudunk valósítani.

– hangsúlyozta ki Tarsoly József független jelölt.

Bódi Zsolt (b) független képviselőjelölt jelenleg is Felnémet, Berva, Almár képviselője. Ő is Tarsoly József polgármesterjelöltet támogatja a június 9-ei választáson. Fotó: Szinok Gábor

Praktikus tömegközlekedés, a kisvállalkozások támogatása, egészséges párbeszéd kialakítása, a közrend fenttartása – pár példa dióhéjban azok közül, melyeket kiemelt sajtótájékoztatóján. Véleménye szerint az ilyen célok eléréséhez mérsékelt, konstruktív közgyűlési munkára van szükség egy olyan polgármesterrel, aki alázattal viszonyul a szebb napokat is látott városvezetői titulushoz. Hozzátette:

Ezt a feladatot csak a választópolgárok tényleges érdekeit érvényesíteni képes, hiteles, Egerben élő képviselők tudják igazán jól és őszintén elvégezni. Éppen ezért számítok azon emberek támogatására, akik egyetértenek elképzeléseinkkel, változtatni szeretnének, és mernek is cselekedni a közös jövőnkért, az egriekért, Egerért. A pártérdekek helyett érvényesüljön a városban élők akarata, legyen Eger újra az egrieké!

– zárta bejelentését Eger Város Hegybírója, aki amellett, hogy az egyetlen valóban független polgármester-jelöltként méreti meg magát június 9-én Eger polgármesteri székéért, az Észak-Belváros, azaz a korábbi 8-as, most 5-ös számú választókörzet független képviselői tisztségéért is ringbe száll.

Tarsoly József mellett,

  • Bódi Zsolt, a 10-es körzet – Felnémet, Berva, Almár
  • Kovács-Csatlós Tamás, a 4-es körzet – Csákó és Dél-Belváros
  • valamint Lájer Krisztián, a 2-es körzet – Hatvani hóstya és Észak-Lajosváros

független képviselőjelöltjei is részt vettek a sajtótájékoztatón. Jelölttársai kapcsán Tarsoly közösségi oldalán azt írta,

Bár gondoljunk sokan sokfélét a világról és értékeljünk dolgokat más és más szempontok alapján, abban mindannyiunknak egyet kell érteni, hogy a legfontosabb a városunk, Eger fejlődése és benne az egriek jövője. Az én csapatom ilyen emberekből áll és velük közösen büszkén vállalom ezt a megmérettetést.