Ma feltámad a szél, de legalább kisüt a nap

Az éjszakai kiadósabb esőt követően szerdán változóan felhős-napos időben lesz részünk, helyenként eső, zápor továbbra is kialakulhat, néhol akár az ég is megdörrenhet. Reggelre a szélcsendesebb tájakon pára, köd képződhet. Egyre többfelé megélénkül, megerősödik a nyugati, északnyugati szél, helyenként viharos széllökésekre is számítani kell. Kora reggel 5-11, napközben 11-17 fokra van kilátás.

Csütörtökön alapvetően napos idő várható, az időnként megnövekvő felhőzetből legfeljebb keleten, északkeleten fordulhat elő néhol gyenge eső, zápor. Több helyen élénk, néhol erős lehet a nyugati-északnyugati szél. Hajnalban -2 és +7, délután 9 és 14 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken beborul felettünk az ég és sokfelé alakulhat ki eső, zápor, helyenként zivatar. A magasabb hegycsúcsokon vegyes halmazállapotú csapadék sem kizárt. Mérsékelt, több helyen élénk lesz a délies szél, este pedig megerősödik az északnyugati szél a Dunántúlon. A csúcshőmérséklet 6-13 fok között alakulhat.

Szombaton kifejezetten szeles időre van kilátás. Az ország nyugati felén viharossá fokozódhat az északnyugti szél. A Dunántúlon lehet naposabb, keleten felhősebb idő, ott még eső, a hegyekben havas eső, kisebb havazás is előfordulhat, míg a Dunántúlon helyenként lehetnek záporok, hózáporok. Hideg lesz, napközben is csak 3-8 fok valószínű.