Ma is marad a szeles idő és eső is lesz

Hétfőre virradóan az északi, északkeleti tájakon helyenként már számíthatunk talajmenti fagyra, néhol gyenge fagyra. A rövidebb napos időszakok után délután észak, északkelet felől többfelé kialakulhat eső, zápor. A déli-délnyugati, majd a nyugati-északnyugati szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. Napközben nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, 10 és 24 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet, északkeleten lehet a leghűvösebb.

Kedden főként keleten számíthatunk kevés napsütésre, míg a Dunántúlon elszórtan kisebb eső, zápor kialakulhat. Veszít erejéből a szél, már csak helyenként a Dunántúlon lehet élénk. Napközben 14 és 25 fok közé melegedhet a levegő.

Szerdán és csütörtökön a reggeli ködfoltok feloszlását követően mindenhol számíthatunk hosszabb napos időszakokra, esni sehol sem fog. Helyenként élénk lehet a déli-délnyugati szél. Szerdán 18-27, csütörtökön 22-28 fokot mutathatnak délután a hőmérők.

Pénteken hosszabb.rövidebb napos időszakok váltják egymást, kevés eső északkeleten fordulhat elő. A légmozgás mérsékelt lesz, délután 22-28 fokig melegszik a levegő.