Már fekvőrendőrt is lopnak Kápolnán

Ma reggel Kápolnán a Rákóczi Ferencz utcából ismeretlen tettesek eltulajdonították a korábban oda kihelyezett úgynevezett forgalom lassító párnát, hétköznapi nevén fekvőrendőrt.

Elképesztő pofátlanságról sikerült tanúbizonyságot tenniük ismeretlenek ma hajnalban/reggel Kápolnán. Történt ugyanis, hogy a korábbi önkormányzati engedéllyel, közadakozásból megvásárolt és kihelyezett forgalom lassító párnát, azaz fekvőrendőrt ismeretlen tettesek egész egyszerűen ellopták az utcából. A közel 1 millió forint összegű „berendezést” közadakozásból a Macskaárvaház Alapítvány helyezte ki.

A szervezet most büntető feljelentést tett az ügyben és úgy tudjuk, a hatóság már el is végezte a helyszínelést, kihallgatták a releváns információval rendelkező önkénteseket és az Alapítvány telephelyén üzemelő térfigyelő kamerák felvételeit is átvették. A hatóság vizsgálata mellett a civil szervezet önkéntesei és független helyiek is munkába álltak, hiszen mindenkit felháborított a pofátlan eset, így most önkéntes alapon keresik a településen és annak környékén az eltulajdonított forgalom lassító eszközt.

A Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnöke, Bóday Pál arra kér mindenkit, hogy akinek bármilyen információja van az eset kapcsán, az haladéktalanul jelezze azt a Rendőrség felé, vagy éppen az Alapítvány számára. Jó hír, hogy információink szerint a hatóságok ráakadtak az eszköz nyomára és hamarosan megkerülhet majd.

Elértük telefonon Kápolna alpolgármesterét Szalóki Pétert, aki elmondta, a fekvőrendőr kihelyezését korábban ő maga kezdeményezte, mert a temetőbe vezető úton számos idős ember van veszélyben a száguldozók miatt. Aki ezt a forgalomszabályozó eszközt elvitte, innentől kezdve felelős azért, ha egy száguldozó balesetet okoz.

Kiemelt kép: forgalom lassító párna Egerben, a Bartók téren. Fotó: Eger Hírek