Marad a kissé szeles májusi idő

Csütörtökön északkeleten számíthatunk tartósabban napos időre. Máshol gyakran takarhatják felhők a napot, és ezeken a tájakon eső, zápor is kialakulhat, délnyugaton estefelé az ég is megdörrenhet. Élénk, erős, néhol akár viharos lehet a délkeleti szél. Néhány fokkal enyhébb lesz a reggel, a minimumok 4 és 13 fok között alakulnak. A legmelegebb órákban 19 és 26 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk.

Pénteken sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, többfelé jelentősebb mennyiségű esőre van kilátás. Hoszabb napos időszakok a Dunántúlon és délen várhatók. A szeles időben 15 és 27 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet, a tartósabban borult, csapadékos északi tájakon lesz a leghűvösebb.

Szombaton a helyenként párás, ködös hajnalt követően napközben sok lesz a napsütés, csak néhol északon-északkeleten fordulhat elő futó zápor, esetleg zivatar. Többfelé élénk lesz a délnyugati szél. Napközben 23-28 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn sok lesz a napsütés, de főként északkeleten és vasárnap nyugaton, északnyugaton erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és ezeken a tájakon elszórtan záporok, zivatarok is kialakulhatnak. A nyugati-északnyugati, majd hétfőn az északiasra forduló szél többfelé élénk, erős lehet. Délutánonként 22-28 fok valószínű, a hajnalok pedig enyhék lesznek.

Forrás: Időkép