Marad a szeles, nyárias idő

Húsvéthétfőn a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett továbbra is a legtöbb helyen vastag, szaharai poros fátyolfelhők gátolják a ragyogó napsütést. A délután második felében pedig egy közeledő hidegfront miatt növekszik meg a felhőzet nyugat felől, és alakulhat ki eső, zápor, helyenként zivatar. Élénk, erős, néhol viharos lesz a délies szél, mely az esti órákban nyugat felől egyre nagyobb területen nyugatira, majd északnyugatira fordul. Délután 24-30 fokot mutathatnak a hőmérők.

Kedden kezdetben sokfelé, majd délután egyre inkább északkeleten és északon eshet az eső, miközben délnyugat felől szakadozni kezd a felhőzet, de a gomolyfelhőkből még többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok. Élénk, erős, az ország északkeleti harmadán viharos lesz a nyugati-északnyugati szél. Visszaesik a hőmérséklet, a maximumok csak 11 és 19 fok között alakulnak, a tartósabban esős északkeleti és északi tájakon marad hűvösebb az idő.

Szerdán eleinte napos, délután felhősebb idő várható. Csak helyenként fordulhat elő kisebb eső, gyenge zápor. Az élénk, erős déli-délnyugati szélben 15-20 fokra van kilátás.

Csütörtökön a kezdeti napos időt egy gyenge hidegfront válthatja elszórtan esővel, záporokkal. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Délután 16-21 fokot mutathatnak a hőmérők. Pénteken sok felhő lesz felettünk, csapadék azonban nem valószínű. Marad a szeles idő, a délnyugati szél élénk, erős lesz. Hétvégén előreláthatólag egyre több napsütésre és melegebb időre van kilátás, visszatérhet a kora nyárias 20-27 fok.

Forrás: Időkép