Meleg napos idő

Szerdán sok fátyolfelhő szűrheti a napsütést, napközben a Dunántúlon és az északi tájakon vastagodni kezd a felhőzet. Egy hidegfront érinti hazánkat, melynek hatására az ország nyugati felén, késő délutánról északkeleten is többfelé megerősödik, a Dunántúlon sok helyen viharossá fokozódik az északnyugati szél. Jelentős csapadék azonban nem érkezik, néhol északon fordulhat elő kisebb eső, zápor. Nagy hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki a nyugati és a keleti tájak között. Délután a Dunántúlon 14-20, a Dunától kelere 21-28 fokra van kilátás.

Csütörtökön a Dunántúl fölött lehet több fátyol- és gomolyfelhő, de csapadék itt sem várható. Máshol a napsütés lesz túlsúlyban, kevés lesz a felhő az égen. Az északias szelet még többfelé élénk, északkeleten kezdetben erős lökések kísérhetik. Kora reggel 7 és 13, napközben 19 és 26 fok között alakul a hőmérséklet, melegebb délkeleten lesz.

Pénteken sok napsütés ígérkezik, délután növekszik meg észak-északnyugat felől a fátyolfelhőzet, csapadék azonban nem várható. Az északi-északnyugati szél többfelé élénk lehet. Délután 21-26 fok valószínű.

Hétvégén is kitart a változóan felhős-napos idő, csak vasárnap fordulhat elő északkeleten és nyugaton, délnyugaton helyenként zápor, esetleg zivatar. A légmozgás gyakran feltámadhat, vasárnap többfelé lehet erős. Szombaton 22 és 27, vasárnap 21 és 28 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Forrás: Időkép