Csütörtökön a napos időszakok mellett szórványosan, nagyobb számban főként délen, délnyugaton alakulhatnak ki újabb záporok, zivatarok. Sokfelé megélénkül, a Dunántúlon megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik a déli-délnyugati szél. A legmelegebb délutáni órákban 25-32 fokot mutathatnak a hőmérők.

Péntek kora reggel még északkeleten eshet néhol, majd többórás napsütésre számíthatunk. Elvétve kisebb zápor északon, északkeleten fordulhat elő délután. A déli, délnyugati szél élénk, erős lesz. A kora reggeli 14-19 fokot követően napközben 27 és 33 fok közé melegedhet a levegő.

Szombaton egy hidegfront érkezik, ami eleinte főként a Dunántúlra és a középső tájakra hoz majd esőt, záport, zivatarokat, estére viszont már keletre is megérkezhet a csapadék. Nagy hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki a nyugati és a keleti tájak között. Nyugaton 15-20, az ország középső harmadán 20-26, keleten még 27-33 fokot mutathatnak a hőmérők. Többfelé megélénkül, zivatarok környezetében akár viharossá fokozódhat a szél.

Vasárnap gyakran erősen felhős időre készülhetünk többfelé újabb esővel, záporral, helyenként zivatarral. Az északi-északkeleti szél élénk, erős, nyugaton és északkeleten viharos lehet. Napközben 17-25 fok valószínű. Jövő hét elején visszatér a napos, késő nyárias hőmérsékletű időjárás.

Forrás: Időkép