Napos, kora nyárias idő

Kedden napos időben lesz részünk, csak néhol jelenhetnek meg kósza felhők az égen. Esni sehol sem fog. Élénk, a Dunántúlon és helyenként délen erős lesz a délkeleti, keleti szél. Hajnalban 5 és 14, délután 23 és 27 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán, azaz május elsején a napsütést időnként már felhők zavarják meg, de csak a délután második felében, valamint este fordulhat elő délnyugaton egy-egy zápor, esetleg zivatar. Sokfelé lesz élénk, erős a keleti-délkeleti szél. Délutánra 22 és 27 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, de napos időszakokra is számíthatunk. Az ország keleti-északkeleti harmadát leszámítva sokfelé kialakulhat zápor, zivatar, néhol hevesebb viharok is lehetnek. Az élénk, erős délkeleti szélben 21 és 26 fok között alakul a csúcshőmérséklet, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Pénteken sok felhő lesz felettünk. A keleti és az északkeleti tájakon maradhat szárazabb az idő, máshol számítani kell ismétlődő jelleggel esőre, záporra, zivatarra. Többfelé élénk, néhol erős lesz a légmozgás. A csapadékosabb tájakon csak 15-20, a szárazabb keleti, északkeleti országrészben 21-26 fokra van kilátás a legmelegebb órákban. Szombaton már mindenhol kisüthet több órára a nap, és csak elszórtan alakulhat ki gyenge futó zápor. Élénk, erős, néhol viharos lesz az északias szél. Délutánra 22 és 27 fok közé melegedhet a levegő.

Forrás: Időkép