Nyári idő helyenként futó záporral, zivatarral

Vasárnap kezdetben a Dunától keletre alakulhat ki többfelé eső, zápor, zivatar, máshol jelentős csapadék nem várható, és a felhőzet is szakadozottabb lesz. Viszont hajnalra helyenként pára, köd képződhet. Napközben a napsütést többfelé fátyol-, illetve gomolyfelhők zavarhatják meg. Több tájegységünkön is kialakulhat futó zápor, zivatar, néhol akár hevesebb vihar is előfordulhat felhőszakadással, jégesővel, viharos széllökésekkel. Délután a déli és a délkeleti országrészben, valamint az Alföld középső tájain nem számíthatunk csapadékra. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a változó irányú szél. Reggel 13 és 20, napközben 26 és 34 fok között alakul a hőmérséklet, északnyugaton mérhetjük az alacsonyabb maximumokat. Ugyanakkor a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokot hűlhet a levegő.

Hétfőn egy hidegfront hatására többfelé, több hullámban vonulhatnak át záporok, zivatarok. Ezek között jégesővel, felhőszakadással, viharos széllel kísért heves zivatarokra is számítani kell. Kezdetben a déli-délnyugati szél lesz élénk, erős, majd napközben nyugat felől egyre többfelé nyugatira, északnyugatira fordul a szél, melyet továbbra is élénk, erős lökések kísérhetnek. A csúcshőmérséklet 23 és 32 fok között alakul, északnyugaton mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Kedden napos-gomolyfelhős időben lesz részünk, és még többfelé kialakulhatnak időnként záporok, zivatarok. Sokfelé élénk lesz a nyugati-északnyugati szél. Délután 23-28 fokot mutathatnak a hőmérők.

Szerdán a napsütést fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják meg. Helyenként zápor, zivatar kialakulhat. A többfelé élénk, néhol erős északias szélben 21 és 29 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökre egy újabb hidegfront hozhat záporos, zivataros időt, valamint feltámadó nyugati-északnyugati szelet.

Forrás: Időkép