Nyári idő sok napsütéssel

Kedden az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, de délen, délkeleten és délnyugaton erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és ezeken a tájakon helyenként zápor, zivatar is kialakulhat, késő délután pedig egy-egy hevesebb vihar sem kizárt felhőszakadással, jégesővel és viharos széllökésekkel. Sokfelé élénk lesz a keleti-északkeleti szél. Hajnalban 12 és 19, délután 27 és 34 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán a napos időszakok mellett egyre többfelé alalkulhatnak ki záporok, zivatarok, helyenként hevesebb viharokra is számítani kell felhőszakadással, jégesővel és viharos széllökésekkel. Zivataroktól függetlenül is többfelé élénk lesz a változó irányú szél. A legmelegebb órákban 25 és 33 fok között alakul a hőmérséklet, de a zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lesz.

A csütörtöki nap is többfelé tartogat záporos, zivataros időt, helyenként ismét lecsaphatnak heves viharok is. A legmagasabb hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Pénteken már több napsütésre van kilátás, de helyenként zápor, zivatar még kialakulhat. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel. Délután 26-32 fokot mutathatnak a hőmérők. Szombaton sokat süthet majd a nap, és már csak elszórtan északon és északkeleten valószínű egy-egy zápor, zivatar. Nyugaton megélénkülhet a délies szél. 29 és 34 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Forrás: Időkép