Nyugodt idő sok napsütéssel

Szombaton sokfelé számíthatunk többórás napsütésre, felhősebb tájakra a Dunántúlon és északkeleten számíthatunk, de csak néhol fordulhat elő jelentéktelen csapadék. Főként a Dunántúlon lehet még többfelé élénk az északi-északnyugati szél. Kora délután 2-8 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap reggelre főként délnyugaton és északkeleten, keleten képződhet köd, illetve alacsony szintű rétegfelhőzet, melynek egy része napközben is tartósan megmaradhat. Máshol fátyolfelhős-napos időre van kilátás. Számottevő csapadék nem várható. A fagyos reggelt követőenb a tartósabban borongós, párás tájakon 1 és 3, máshol 4 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn sok napsütés ígérkezik, csak északkeleten ragadhat be a köd, rétegfelhőzet. Csak néhol élénkülhet meg a szél. A borongós, ködös északkeleti tájakon 0 és +5, máshol 6 és 12 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Kedden ismét köd korlátozhatja a látási viszonyokat és a napsütést. Csapadék nem érkezik, legfeljebb szitálás fordulhat elő. A felhősebb tájakon 1-5, máshol 6-12 fokot mutathatnak napközben a hőmérők. Szerdán is sokfelé ködösen indulhat a nap, majd délután északnyughat felől feltámadó északnyugati széllel, kevés csapadékkal hidegfront érkezhet.

Forrás: Időkép