Önjelölt igazságosztó támadt rá az idős férfira és az unokájára egy egri pékség előtt

Az Egri Járási Ügyészség garázdaság vétségével és könnyű testi sértés vétségével vádol egy középkorú férfit, aki egy egri pékség előtt erőszakoskodott egy nála idősebb járművezetővel.

A vádlott tavaly, egy februári napon dél körül érkezett a pékséghez, ahol azt tapasztalta, hogy egy személyautó áll, nem éppen szabályosan a bejárat előtt. Úgy gondolta, hogy emiatt ő lesz az, aki intézkedni fog, ezért a jármű mellett elhaladva rácsapott annak a tetejére, miközben távozásra szólította fel az idős sofőrt.

Mindezt nehezményezte a sértettnek a kocsi anyósülésén helyet foglaló unokája, amiből a bolt ajtaja előtt kisvártatva szóváltás alakult ki. A vádlott a lépcsőfeljárón két kézzel hátrataszította a fiatalembert, majd a nagyapa ellen fordult, akit előbb a kabátjánál fogva rángatott, azután arcul ütött úgy, hogy annak nyoma maradt – közölte Dr. Konkoly Thege László a Heves Vármegyei Főügyészség sajtószóvivő ügyész.

A járási ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság büntetővégzésben kötelezze jóvátételi munkavégzésre az elkövetőt, emellett rendelje el a pártfogó felügyeletét is.