Reggel helyenként még gyengén fagyhat

Csütörtökön már több felhő lesz felettünk, de napos időszakokra is számíthatunk. A délután második felétől nyugaton, majd estétől a Dunántúlon már többfelé kialakulhat eső, zápor, néhol akár zivatar is. Általában gyenge, mérsékelt marad a szél, csak a záporok környezetében fordulhatnak elő élénk, erős széllökések. Hajnalra északkeleten foltokban pára, köd képződhet. A legalacsonyabb hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul, délutánra pedig 13 és 19 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken több helyen zavarhatják gomolyfelhők, illetve fátyolfelhők a napsütést. A nyugati és az északnyugati országrész kivételével több tájegységünkön is kialakulhat kisebb eső, futó zápor. A Dunántúlon és a középső tájakon megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati szél. Enyhébb lesz a hajnal, délután pedig 12-19 fokot mérhetünk.

Szombaton naposabb délelőttre, felhősebb délutánra számíthatunk. Eső, zápor késő délután északnyugaton, este viszont már a Dunántúlon többfelé kialakulhat. Élénk, erős lesz a délies szél, majd estefelé északnyugaton már északnyugatira fordul a légmozgás, és ott viharos széllökésekre is számítani kell. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet. A legmagasabb hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

Vasárnapra egy hidegfront hoz felhős időt, több tájegységünkön csapadékra is számítani kell. Többfelé élénk, néhol erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Délután 8-15 fokra van kilátás. Hétfőn elsősorban keleten, északkeleten alakulhat ki eső, zápor, a Dunántúlon szakadozottabb lehet a felhőzet. Élénk, erős, néhol viharos lesz az északnyugati szél. Délután 9-14 fokot mérhetünk.

Forrás: Időkép