Reggel még fagy, délután jön a meleg

Kedden többnyire napos időre számíthatunk, melyet fátyol-, időnként gomolyfelhők zavarhatnak meg. A délután második felében a Dunántúlon megvastagszik a felhőzet, de csapadék nem valószínű. Élénk, erős, északnyugaton néhol viharos lesz a délkeleti szél. Hajnalban -4, +5, napközben 12-18 fok valószínű. Reggelre északkeleten pára-, ködfoltok képződhetnek.

Szerdán északkeleten lehet felhősebb a reggel, néhol kisebb eső, zápor is előfordulhat. Majd a többnyire napos délelőttöt követően, délután nyugat, délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet és estefelé nyugaton eső, zápor, helyenként zivatar alakulhat ki. Este, késő este a Dunántúl mellett, a középső tájakon is lehet csapadék. Marad az élénk, erős déli-délkeleti szél. Hajnalban fagy már nem lesz, 2-9 fok várható. Délután pedig 16 és 23 fok közé melegedhet a levegő.

Csütörtökre virradóra többfelé szükség lehet az esernyőkre. Reggel még keleten, északkeleten várható eső, zápor, néhol zivatar is. Délután már többfelé süt ki a nap, de a megnövekvő gomolyfelhőkből még elszórtan kialakulhatnak záporok, akár egy-egy zivatar is. A délnyugati szél a sokfelé erős, délnyugaton helyenként viharos lehet. A csúcshőmérséklet 14-21 fok között várható.

Pénteken napos, gomolyos időre készülhetünk. Számottevő csapadék napközben nem várható. Továbbra is többfelé erős, nyugaton viharos déli, délnyugati szél fog fújni. Délután már 18-24 fokos maximumokra van kilátás. Szombatra is túlnyomóan napos, száraz idő körvonalazódik élénk, erős délies széllel. A legmagasabb hőmérséklet 21-26 fok között alakulhat.

Forrás: Időkép