Rossz hír a vonattal közlekedőknek, nő a menetidő Eger és Budapest között

Zseniális választ ad a MÁV az állandósult késésekre több hazai vonalon, köztük az egrin is december közepétől. A szokásos évi menetrendváltástól esetünkben átlagosan 4 perccel nő a menetidő Egerből Budapestre.

Az egri vonatok eddig menetrend szerint minden óra 07-kor indultak Egerből (kivéve 5:00, 6:00, 7:06) és 1 óra 53 perces menetidővel egészórára értek a Keletibe. December 10-től már minden óra 08-kor indulnak a járatok (kivéve 5:02, 6:02, 7:05) és 1 óra 57 perces menetidővel óra 5-re érnek Budapestre. Az első közvetlen vonatunk továbbra is a hajnal 5-ös marad, az utolsó pedig az este 20 órai. A változás egyelőre nem jár menetdíj növekedéssel, teljes áron továbbra is 2 520 forintba kerül egy menetjegy városunk és Budapest között.

Visszafelé nincsen változás, Budapestről Egerbe az eddig megszokott módon indulnak a vonatok, tehát 5 és 21 óra között minden egészórában gördülnek ki a Keletiből a Flirt-ök vagy emeletes Kiss-ek.

Nem Eger az egyetlen város, ami a menetrendváltással kapott a jóból. A hvg.hu gyűjtése szerint Szeged hozzánk hasonlóan 4, Debrecen 5, Miskolc pedig 7 perccel kerül majd távolabb Budapesttől az új menetrenddel. Egernek elemi érdeke lenne, hogy mielőbb Budapest elővárosává váljon, amihez elengedhetetlen a jó vonatközlekedés. Gyakoribb járatkövetésekkel, rövidebb menetidővel, esti indulásokkal és a menetjegyek árának csökkentésével még sokkal közelebb kerülhetnénk a fővároshoz. A december közepi változással ez a cél 4 perccel távolabb kerül tőlünk.

via Egrinapok Blog

Kiemelt kép: Egri Válasz